Perníkový chlebíček
Suroviny
- 250 g Med včelí
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr moučkový
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 15 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 10 g Soda jedlá
 - 100 g Kandované ovoce
 - 100 g Ořechy lískové
 - 200 g Poleva čokoládová
 - 50 g Mandle mleté
 - 30 g Tuk
 - 25 g Strouhanka
 - 150 g Šlehačka ve spreji
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 462 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 103.1 mg
 - Draslík 467.5 mg
 - Vláknina 7332.5 mg
 - Vitamín A 7332.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, med, přisypeme cukr a spolu vyšleháme. Přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, kandované ovoce, drcené ořechy a sníh z bílků. Vypracujeme tužší perníkové těsto, které rozdělíme napůl. Vytvarujeme dva bochníčky, plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a bochníčky na něj položíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
 - 
                                2
Chlebíčky potřeme čokoládovou polevou, posypeme mletými mandlemi a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Hotové chlebíčky krájíme na plátky a zdobíme šlehačkou.