Krémová kokosová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 368.2 mg
 - Draslík 26.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 374.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Metličkou vyšleháme do pěny žloutky a cukr.
 - 
                                2
Uvedeme mléko a kokos téměř k varu. Vše rozmixujeme. Trochu horkého mléka vlijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme zbylé mléko.
 - 
                                3
Všechno vlijeme zpět do hrnce a zvolna zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna. Směs se nesmí vařit.
 - 
                                4
Hmotu necháme vychladnout a přimícháme ušlehanou šlehačku. Vše vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Potom směs přendáme do mísy a šleháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Mrazíme 2 hodiny. Znovu rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyjmeme 30 minut před podáváním.