Středomořské burgery s piniovým pestem
Suroviny
- 200 g Cuketa
 - 200 g Lilek
 - 100 g Rajčata
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 8 g Sůl
 - 3 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 50 g Bazalka
 - 40 g Oříšky piniové
 - 100 g Roketa
 - 100 g Mozzarella
 - 40 ml Olej olivový
 - 1.6 ml Olej olivový extra panenský
 - 4 ks Ciabatta
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1708 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 614.9 mg
 - Vláknina 12307.5 mg
 - Vitamín A 12307.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme, necháme několik minut uležet a zatím vyrobíme pesto. Do mixéru vložíme sůl, česnek, pepř, bazalku, oříšky a rozmixujeme do hladka. Mixér necháme běžet a pozvolna přiléváme olej, až se vytvoří kaše.
 - 
                                2
Plátky zeleniny grilujeme 3 minuty z každé strany, po otočení posypeme Parmezánem. Podáváme v rozkrojené ciabattě potřené pestem s plátky rajčat, Mozarelly a listy rokety.