Hrušková povidla s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 202.9 mg
 - Vláknina 9950 mg
 - Vitamín A 9950 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky a jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince, omyjeme a rozemeleme na masovém mlýnku. Vzniklou kaši přemístíme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté zakápneme šťávou z citronu, přisypeme cukr a znovu povaříme.
 - 
                                2
Povidla rozdělíme do sklenic, naskládáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Po vychladnutí zakryjeme celofánem, převážeme a uložíme na studeném a suchém místě.