Kompot z čerstvých jeřabin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Použijeme nepřezrálé jeřabiny, očistíme je, otrháme a spaříme vroucí vodou. Poté prolisujeme studenou vodou a zalijeme cukrovým nálevem. Odložíme a necháme proslazovat do druhého dne.
 - 
                                2
Jeřabiny vyjmeme, rozdělíme do sklenic, zalijeme cukrovým nálevem, který předtím znovu provaříme. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.