Ve sněhu zapečené ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 383 mg
 - Draslík 295.8 mg
 - Vláknina 9129.5 mg
 - Vitamín A 9129.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme do ní připravené hrušky, jablka a citrónovou kůru. Ovoce s kůrou vaříme až do jeho rozvaření na hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Vychladlou ovocnou kaši dochutíme vanilkovým a pískovým cukrem, přilijeme pomerančovou šťávu a vše ještě promícháme.
 - 
                                2
Zapékací formu vymažeme máslem a rozprostřeme polovinu ovocné kaše. Na kaši natáhneme z bílku ušlehaný tuhý sníh. Potom zase ovocnou kaši a opět sníh. Povrch sněhu posypeme skořicí.
 - 
                                3
Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Sníh má být zapečený skoro do hnědé barvy. Zapečené ovoce vytáhneme z trouby, nakrájíme na úhledné porce. Porce pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.