Šípková marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 154 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 154 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a dobře omyté šípky dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí, přibližně 20 minut. Měkké šípky propasírujeme přes sítko, odpad vyhodíme.
 - 
                                2
Šťávu vrátíme zpátky do hrnce, přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme do zahoustnutí směsi. Ještě horkou marmeládou naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V zavařovacím hrnci při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
 - 
                                3
Nakonec skleničky s marmeládou necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.