Ovocný koláč s jahodami a ostružinami
Suroviny
- 100 g Džem meruňkový
 - 100 g Jahody zahradní
 - 100 g Maliny
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Cukr krupice
 - 100 g Ostružiny
 - 20 g Mouka kukuřičná
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Kiwi
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Vaječný žloutek sušený
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr vanilka
 - 1 polévková lžíce Likér Grand Marnier
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 291.5 mg
 - Draslík 223.5 mg
 - Vláknina 11755 mg
 - Vitamín A 11755 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce utřeme 50 g cukru s máslem. Postupně přidáme vejce, 200 g hladké mouky a sůl. Hotové těsto dáme do fólie a na 30 minut do ledničky.
 - 
                                2
Mezitím dáme do menšího hrnce meruňkový džem, vodu a likér a pomalu zahříváme. Když už je hmota hladká, odstavíme ji, protlačíme cedníkem a necháme vystydnout.
 - 
                                3
Do jiné mísy dáme zbytek cukru a žloutky, pořádně smícháme a přisypeme 20 g hladké mouky a mouku kukuřičnou. Umícháme hladkou pastu.
 - 
                                4
Do dalšího hrnce dáme rozehřát mléko a vanilkový cukr. Když se mléko začne vařit, stáhneme teplotu a za stálého míchání nalijeme do moučné směsi. Když se všechna směs spolu spojí, dáme ji ještě na plotnu a povaříme do zhoustnutí. Poté necháme směs vychladnout. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia, vymažeme formu na koláč o průměru 20 cm. Vyndáme těsto z ledničky a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou a dáme na 15 minut péct. Po upečení necháme vychladnout, natřeme moučnou směsí a polovinou meruňkové polevy a necháme zaschnout. Nakonec uložíme nakrájené jahody, maliny, ostružiny a kiwi a polijeme zbylou meruňkovou polevou. Necháme zaschnout a podáváme.