Ruské vareňje z černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bobulky černého rybízu otrháme ze stopek a zbavíme suchých zbytků okvětí. Potom je ve vlahé vodě dobře omyjeme, opláchneme studenou vodou a dáme na síto okapat.
 - 
                                2
Mezitím z cukru a 200 ml vody uvaříme sirup, vsypeme do něho připravené rybízové bobulky a necháme na slabém ohni 40 - 50 minut vařit.
 - 
                                3
Vystydlé vareňje nalijeme do sklenic, dobře uzavřeme a na suchém studeném místě uložíme.