Zeleninová kaše pro děti

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Kedlubna
  • 50 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 122.5 mg
  • Vláknina 6485 mg
  • Vitamín A 6485 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku.

  • 2

    Zeleninu očistíme, omyjeme a v malém množství mírně osolené vody ji uvaříme.

  • 3

    K měkké zelenině přidáme 8 dkg jíšky a ponorným mixérem mixujeme asi 1 minutu. Zahoustlou kaši ještě dobře povaříme.

Komentáře k receptu