Salsa habaňero
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 328.4 mg
 - Vláknina 6955 mg
 - Vitamín A 6955 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pět chilli habaňero a čtyři chilli costeno amarillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat, vodu z namáčení si uchováme.
 - 
                                2
Z papriček odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru, přilijeme trochu tekutiny z namáčení a rozmixujeme na jemnou pastu. Přendáme do mísy.
 - 
                                3
Jarní cibulku nakrájíme najemno, přidáme šťávy z grepu a limetky, nastrouhanou kůru z limetky, nahrubo nasekaný koriandr a vše dobře promícháme. Přidáme chilli pastu a znovu dobře promícháme. Dle chuti osolíme. Zakryjeme a necháme jeden den v lednici. Podáváme jen v nepatrném množství.