Pečená ryba pueblo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 1080.8 mg
 - Vláknina 6492.5 mg
 - Vitamín A 6492.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čili papričky pasilla opečeme na suché pánvi, až jim naskáčou puchýře. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Poté oloupeme, odkrojíme stopku a vyjmeme semínka, nakrájíme nahrubo, vložíme do hmoždíře nebo mixéru a zpracujeme na pastu.
 - 
                                2
Pastu vložíme do mělké nádoby, do které se vejdou pstruzi v jedné vrstvě. Česnek nakrájíme podélně na plátky a přidáme do pasty. Přisypeme sůl, pepř, oregano a limetkovou šťávu. Přidáme očištěné pstruhy, obalíme ve směsi, zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Několikrát ve směsi obrátíme.
 - 
                                3
Troubu zahřejeme na 200°C, na pruh alobalu položíme velký kus papíru na pečení. Na papír dáme pstruha, pokryjeme marinádou a posypeme mandlemi. Zabalíme do úhledného balíčku, stejným způsobem připravíme i ostatní pstruhy a vyrovnáme všechny do pekáče.
 - 
                                4
Dáme do trouby a pečeme 25 minut. Podáváme v balíčku nebo vyjmuté na talíři.