Kuře v jogurtové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 745 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 234.8 mg
 - Draslík 826.9 mg
 - Vláknina 3137.8 mg
 - Vitamín A 3137.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme jogurt s mátou, česnekem a se solí. Směsí kuře potřeme. Překryjeme fólií a vložíme ho na noc do chladničky.
 - 
                                2
Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C. Citrón propíchneme a vložíme dovnitř kuřete. Kuře položíme opačnou stranou, než kterou leželo v marinádě, na kovovou mřížku pekáčku a zalijeme je marinádou. Do pekáče přilijeme tolik vody, aby zakrývala dno.
 - 
                                3
Kuře pečeme nezakryté 1 hodinu a každých 20 minut je obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr je obrátíme prsní stranou nahoru a pečeme dalších 30 minut, dokud není maso hotové. Kuře naporcujeme a podáváme.