Salát z nakládané červené řepy s rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 397.2 mg
 - Vláknina 13726 mg
 - Vitamín A 13726 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z červené řepy slijeme polovinu nálevu, rybízový kompot scedíme (nálev použijeme jako nápoj) a nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a hrubě nastrouháme. Řepu se zbylým nálevem i rybíz a jablka dáme do mísy, přimícháme jemně nastrouhaný křen a promícháme. Pokud je v salátu málo šťávy, přilijeme nálev z řepy i rybízu.