Okoun grilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 1687 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 933.3 mg
 - Vláknina 1757.5 mg
 - Vitamín A 1757.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.2 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu vykucháme, odstraníme šupiny, omyjeme a necháme oschnout. Povrch ryby potřeme citronovou šťávou, osolíme i zevnitř, lehce opepříme a vložíme do alobalové grilovací misky. Položíme na středně rozpálený gril a pečeme z každé strany přibližně 7 až 8 minut. Rybu otočíme pokud možno pouze jednou, aby se nerozpadla.
 - 
                                2
Křen očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Rybu servírujeme vcelku na oválném talíři a doplníme okyseleným křenem.