Lín se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 91 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 490.5 mg
 - Vláknina 12746.2 mg
 - Vitamín A 12746.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, celý pepř a na mírném ohni zeleninu vaříme do měkka. Následovně vývar scedíme, vrátíme na sporák a zeleninu zachováme k dalšímu použití.
 - 
                                2
Rybu spaříme vroucí vodou, dobře očistíme, pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme, vykostíme a nakrájíme na porce. Připraveného lína vložíme do vývaru a povaříme 15 minut do měkka.
 - 
                                3
Uvařené porce ryby poklademe na nízkou oválnou mísu, posypeme mletým pepřem, okolo naaranžujeme uvařenou zeleninu. Vše ozdobíme plátky citrónu, nasekanou petrželovou natí a mísu položíme na slavnostní stůl.