Kompotované hrušky v medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 416.6 mg
 - Vláknina 22010.4 mg
 - Vitamín A 22010.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme větší a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou. Poté rozdělíme do čistých sklenic.
 - 
                                2
Med rozmícháme ve vodě, povaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme hrušky. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.