Naložené okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 15525 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 576.2 mg
 - Vláknina 2671.4 mg
 - Vitamín A 2671.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vložíme je do sterilovaných sklenic spolu s česnekem. V misce smícháme najemno pokrájenou šalotku, ocet, rozdrobený bobkový list, kopr, sůl, hořčičná semínka a směsí přelijeme okurky. Necháme 4 týdny odležet a můžeme podávat.