Hranolky z batátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 224 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 394.5 mg
 - Vláknina 4500 mg
 - Vitamín A 4500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Batáty oloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté nakrájíme na hranolky, které smažíme v oleji ve fritovacím hrnci zahřátém na teplotu 130 °C zhruba 3 minuty.
 - 
                                2
Hranolky vyjmeme z oleje, zahřejeme olej na 180 °C a smažíme ještě minutu, osolíme a hned podáváme.