Chutný salát s fazolemi, červenou cibulí a tuňákem
Suroviny
- 400 g Fazole červené sterilované
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 400 g Tuňák ve vlastní šťávě
 - 1 ks Cizrna konzervovaná
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 12 plátek Veka
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 632.5 mg
 - Vláknina 19896.1 mg
 - Vitamín A 19896.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve scedíme z nálevu konzervované červené a bílé fazole, konzervovanou cizrnu, poté luštěniny dáme do mísy.
 - 
                                2
Očištěnou červenou cibuli rozkrojíme na polovinu a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky. Omyté lístky máty a kerblíku posekáme nadrobno. Bylinky s cibulí přidáme k fazolím, promícháme, vše pokapeme citrónovou šťávou, olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme kousky tuňáka ve vlasní šťávě a vidličkou je zlehka vmícháme do salátu.
 - 
                                3
V toustovači dozlatova opečeme plátky veky, potřeme je rozpůleným stroužkem česneku. Na horké plátky veky navršíme fazolový salát s tuňákem a hned servírujeme.