Svíčkové steaky s červeným pepřem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 100 g Sýr Rokfór
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Pepř červený celý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 501.9 mg
  • Vláknina 1011 mg
  • Vitamín A 1011 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři steaky ze svíčkové (přibližně po 125g) vložíme do velké pánve s rozpáleným olejem a máslem. Plátky masa posypeme červeným pepřem a restujeme je z každé strany 3 minuty. Poté je z pánve dáme do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple, než k nim připravíme omáčku.

  • 2

    Do výpeku z masa přilijeme 100ml bílého vína, vaříme ho 1 minutu a přimícháme rozdrobený plísňový sýr. Směs vaříme a mícháme 3 minuty, než se sýr rozpustí, získáme tak hladkou krémovou omáčku.

  • 3

    Teplé svíčkové steaky poklademe na talíře, přelijeme je pepřovou omáčkou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu