Garlic bread Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 400 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 40 g Česnek
  • 1 g Pažitka
  • 2 g Bazalka
  • 1 g Tymián čerstvý
  • 3 ks Bageta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 63.1 mg
  • Vláknina 2115.2 mg
  • Vitamín A 2115.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek ve slupce opečeme, oloupeme, rozmačkáme a vmícháme do rozměklého másla. Přidáme mletou mořskou sůl a čerstvé bylinky nasekané nadrobno. Dobře promícháme, aby nevznikly hrudky, a necháme chvilku odstát.

  • 2

    Mezitím francouzské bagety podélně rozpůlíme a příčně rozdělíme na tři díly, aby z každé vzniklo 6 stejně velkých kousků.

  • 3

    Rozříznutou stranu potřeme česnekovým máslem a dáme na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Bageta musí být křupavá a dozlatova opečená.

Komentáře k receptu