Italské těstoviny alla arabiata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Rajčata
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 15 g Olivy černé
  • 120 g Těstoviny Conchiglie
  • 10 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Chilli paprička zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 230.3 mg
  • Vláknina 6713 mg
  • Vitamín A 6713 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme italské těstoviny (concilie) podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny scedíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, papriku na malé kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a jemně rozkrájíme, olivy krájíme na tenká kolečka. Parmezán nastrouháme na středně jemném struhadle.

  • 2

    Do mísy vložíme připravená rajčata, přidáme česnek, vše ponorným mixérem rozmixujeme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme nakrájené papriky, vmícháme rozmixovaná rajčata. Směs přiklopíme poklicí, na slabém ohni povaříme. Do uvařené směsi přidáme olivy, můžeme přilít olivový nálev, podle vlastní chutí ochutit nasekanou chilli papričkou a solí. Nakonec vmícháme připravené těstoviny, nastrouhaný sýr, dobře nad ohněm promícháme a odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce, které ihned podáváme na stůl.

Komentáře k receptu