Tuňák s kaviárem a limetkovou pěnou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák obecný
  • 40 g Kaviár
  • 60 g Créme fraiche
  • 40 g Šalotka
  • 20 g Limetková kůra
  • 8 g Zázvor mletý
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Kerblík
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 603.2 mg
  • Vláknina 2573 mg
  • Vitamín A 2573 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přisypeme zázvor, chilli koření, pepř, přilijeme limetkovou šťávu, sojovou omáčku, promícháme, tuňáka nakrájíme na malé plátky a vložíme do misky. Rybu v marinádě obalíme a necháme pár minut uležet. Do oleje vložíme list kerblíku, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Do créme fraiche vmícháme strouhanou limetkovou kůru, 15 ml limetkové šťávy a promícháme.

  • 2

    Plátky tuňáka upravíme na talířky, doplníme kaviárem, pokapeme kerblíkovým olejem a ozdobíme limetkovým créme fraiche a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu