Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Králičí maso
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Med včelí
  • 10 g Sardelová pasta
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 30 g Mandle plátky
  • 5 g Želatina
  • 3 g Želatina
  • 50 ml Voda pitná
  • 50 ml Voda pitná
  • 150 ml Džus višňový
  • 20 ml Griotka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 162.1 mg
  • Vláknina 157.6 mg
  • Vitamín A 157.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě si podle návodu na obalu připravíme želatinu na želé i na paštiku.

  • 2

    Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do pánve s rozehřátým máslem a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Maso osolíme, opepříme, umeleme na masovém strojku, vložíme do kovové mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, sardelovou pastu, nabobtnalou želatinu, důkladně promícháme a vaříme asi hodinu. Králičí směs přendáme do formy na paštiku a dáme do lednice ztuhnout.

  • 3

    Do rendlíku nalijeme višňový džus, zakápneme griotkou, přidáme med, nabobtnalou želatinu, rozmícháme a silně zahřejeme a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Rendlík odstavíme, tekutinu nalijeme do obdélníkové formy a necháme vychladnout.

  • 4

    Paštiku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme na kostičky nakrájeným želé a posypeme plátky mandlí.

Komentáře k receptu