Parmice s humrovou omáčkou a noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené
  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Mrkev kořen
  • 50 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 1 g Bobkový list
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Fenykl obecný
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 600 g Parmice
  • 60 g Karotka
  • 160 g Ředkev bílá
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 8 g Sépiový inkoust
  • 1000 ml Vývar z humrů
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1046 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 3483 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 354.8 mg
  • Draslík 1673.2 mg
  • Vláknina 17172.5 mg
  • Vitamín A 17172.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z parmice osolíme, opepříme, vložíme do pánve s polovinou olivového oleje a osmažíme z obou stran. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, mrkev nastrouháme, rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a mrkví, orestujeme, přidáme rajčata, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, fenyklem, promícháme, zalijeme vývarem z humrů a zvolna vaříme zhruba 40 minut. Scedíme a tekutinu vyvaříme na 300 ml objemu. Do téměř vychladlé omáčky přimícháme máslo.

  • 2

    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme žloutek, sépiový inkoust a vypracujeme tmavé těsto. Z těsta tvarujeme noky, které zavařujeme asi 5 minut. Řapíkatý celer, mrkev a ředkev nakrájíme na slámu, vložíme do pařáčku, ten položíme nad vroucí vodu a zeleninu krátce povaříme v páře.

  • 3

    Na talíře upravíme porce ryby, doplníme tmavými noky, zeleninou a přelijeme humrovou omáčkou.

Komentáře k receptu