Pizza Marinara Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Olej olivový
  • 75 g Sůl
  • 75 g Česnek
  • 150 g Droždí
  • 10 g Bazalka
  • 60 g Olej slunečnicový
  • 4 g Oregano sušené
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.2 kg Passata (drcená rajčata)
  • 1.4 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 3450 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 428.7 mg
  • Vláknina 5187 mg
  • Vitamín A 5187 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu Ambiente:

  • 2

    Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.

  • 3

    Těsto necháme aspoň hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.

  • 4

    Nakynuté bochánky těsta vypracujeme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Sterilovaná rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek, celé lístky bazalky, sušené oregano a zakápneme směsí olivového a slunečnicového oleje.

  • 5

    Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě předehřáté na maximum.

  • 6

    Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, a pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.

  • 8

Komentáře k receptu