Smažené jahody s pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 80 g Jablka
- 400 g Jahody zahradní
- 80 g Jahody zahradní
- 40 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr moučkový
- 120 g Zmrzlina vanilková
- 20 g Solamyl
- 20 g Pomerančová kůra
- 3 g Máta
- 10 ml Balsamico ocet
- 50 ml Citronová šťáva
- 1.77 ml Olej rostlinný
- 200 ml Pomerančová šťáva
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 4 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 13.2 mg
- Draslík 414.5 mg
- Vláknina 7340.1 mg
- Vitamín A 7340.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jahody nakrájíme na kostičky, mátové lístky posekáme najemno, promícháme, nasypeme do misky, zakápneme octem, přimícháme cukr a necháme odležet. 
- 
                                2Bílky s cukrem vyšleháme, celé jahody obalíme v solamylu, potom v bílkové směsi, naházíme do rozpáleného oleje a rychle osmahneme. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. 
- 
                                3Jablka oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do rendlíku, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme asi 5 minut. Odstavíme, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou pomerančovou kůru, necháme vychladnout a rozmixujeme. 
- 
                                4Polovinu omáčky přilijeme k jahodám v misce a polovinu necháme na zdobení. 
- 
                                5Doprostřed talířků položíme kopeček jahodové směsi z misky, doplníme smaženými jahodami, kolem ozdobíme pomerančovou omáčkou. Nakonec doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        