Petrželkový olej Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 200 g Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 163 mg
  • Vláknina 1680 mg
  • Vitamín A 1680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať z ploché petržele vypereme, osušíme a otrháme lístky. Olivový olej nahřejeme na 70 °C, přidáme petrželové lístky a necháme 2 minuty louhovat. Nalijeme do mixeru a minimálně 10 minut mixujeme. Olej přecedíme přes jemné plátno a osolíme namletou hrubou mořskou solí.

  • 2

    Pokud jsme postupovali správně, olej není kalný a má jasně zelenou barvu.

Komentáře k receptu