Višňové coulis Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 240 g Víno portské
  • 1.5 kg Višně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 283.6 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně vypeckujeme, přitom zachycujeme vytékající šťávu, dáme i se šťávou do kastrolu a zasypeme cukrem. Vaříme na mírném ohni. Když se cukr rozpustí, zalijeme portským vínem Tawny, přidáme plamen a mícháme, dokud se téměř všechna tekutina nevyvaří.

  • 2

    Konzistence coulis je podobná husté marmeládě.

Komentáře k receptu