Řecký salát Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1200 g Paprika zelená
  • 500 g Paprika žlutá
  • 200 g Paprika červená
  • 60 g Sýr Feta
  • 300 g Okurka salátová
  • 10 g Olivy zelené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 521.2 mg
  • Vláknina 7385.6 mg
  • Vitamín A 7385.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 221 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme vyzrálá rajčata, červené, žluté a zelené papriky zbavíme stopek a jader, oloupeme okurku a nasekáme čerstvé oregano.

  • 2

    Zeleninu pokrájíme na 2 cm kostky, vložíme do mísy, osolíme mořskou solí a necháme několik minut odležet. Pak směs přelijeme řeckým extra panenským olivovým olejem, přidáme zelené řecké olivy s peckou, nasekané čerstvé oregano a zamícháme.

  • 3

    Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kostkami řeckého ovčího sýru feta a vše ještě zakapeme olivovým olejem.

  • 4

    Servírujeme s čerstvým bílým chlebem.

Komentáře k receptu