Grilovaný mořský ďas se zelenými fazolkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 53 g
- Sodík 3926 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1558 mg
- Vláknina 13093 mg
- Vitamín A 13093 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelené fazolky spaříme horkou vodou a scedíme, červené papriky zbavené stopek a semen nakrájíme na 3cm kostičky, očistíme lilek a malé cukety, také je nakrájíme na kostičky. Všechnu připravenou zeleninu opečeme na olivovém oleji dozlatova, osolíme a uložíme v teple. Rajčata rozpůlíme, rozložíme na pekáč, pocukrujeme a dáme na 15-20 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C. 
- 
                                2Filety z mořského ďasa nakrájíme na kusy o 180 g, osolíme je mořskou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Rybu pak pomalu opékáme na rozpuštěném másle 5 minut z každé strany tak, aby zůstala světlá a šťavnatá. Na střed talířů rozdělíme opečenou zeleninu, na ni položíme porci ryby. Servírujeme obloženou pečenými rajčaty a přelitou rozpuštěným máslem. 
- 
                                4Přepuštěné máslo Ambiente [46889]: 
- 
                                5Nahřejeme hlubokou pánev (nesmí být horká), do ní vložíme máslo. Za občasného míchání pomalu zahříváme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Musíme dávat pozor, aby teplota nepřesáhla 110 °C, jinak máslo začne hnědnout a změní chuť. Vaříme, dokud se vznikající pěna nezačne oddělovat. 
- 
                                6Pěnu sebereme a přepuštěné máslo přecedíme přes velmi jemný cedník, případně přes ubrousek. 
- 
                                7Jen na dobře přepuštěném másle se dají smažit pokrmy. Zůstane-li v něm jen trochu syrovátky, ztratí trvanlivost a při následném zpracování se připaluje. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                