Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chřest bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Olej olivový
  • 50 g Salát hlávkový
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 50 g Šalotka
  • 3 g Cukr moučkový
  • 50 g Rukola
  • 100 g Chřest zelený
  • 400 g Holubí prsa
  • 50 ml Víno portské
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1036 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 547.2 mg
  • Vláknina 3615 mg
  • Vitamín A 3615 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle a opatrně zasuneme pod kůži holubích prsíček. Prsíčka vložíme do zapékací misky, osolíme, opepříme a pečeme při střední teplotě dozlatova. Chřest očistíme a na pár minut ponoříme do osolené vroucí vody, scedíme, vychladlé nakrájíme na malé kousky, promícháme s rukolou a listy salátu, zakapeme citronovou šťávou a panenským olejem.

  • 2

    V rendlíku rozpálíme polovinu oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zpěníme, podlijeme portským vínem, octem, osladíme, osolíme, opepříme, pět minut povaříme, scedíme, víno s octem smícháme se zbytkem oleje a vyšleháme.

  • 3

    Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme salátem a ozdobíme vyšlehanou šťávou.

Komentáře k receptu