Glazované mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1823 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 14.5 mg
 - Draslík 721.1 mg
 - Vláknina 11508.8 mg
 - Vitamín A 11508.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé karotky vložíme do hrnce s vývarem tak, aby byly ponořené, přidáme tymián, bobkový list a česnek a vaříme asi 8 minut, karotky ale nesmějí změknout.
 - 
                                2
Karotky vyjmeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme sůl a pepř, vložíme karotky a zahříváme několik minut.
 - 
                                3
Přilijeme rozpuštěné máslo a posypeme cukrem a za stálého otáčení na mírném ohni opékáme a poléváme výpekem z pánve. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.