Pražma s hráškem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1030 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 825.5 mg
 - Vláknina 12188.3 mg
 - Vitamín A 12188.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí maso vykostíme, nakrájíme na pruhy, na straně s kůží uděláme hluboké zařezy. Osolíme, opepříme, na stranu bez kůže naskládáme listy bazalky, pokapeme olejem a na fólii srolujeme do závitku.
 - 
                                2
Na pánvi na troše oleje restujeme slaninu nakrájenou na kostky asi 10 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce. Na výpek vložíme jarní cibulky, tymián a opékáme 10 minut, až cibulky změknou.
 - 
                                3
Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, zmírníme, vložíme závitky ryb i s fólií a na mírném ohni povaříme 10 minut.
 - 
                                4
K cibulkám na pánvi vrátíme slaninu, přidáme hrášek a 3 minuty prohříváme, osolíme, opepříme.
 - 
                                5
Hráškovou směs rozdělíme na talíře, rybí závitky vyjmeme z vody, necháme okapat a rozbalené, bez fólie rozložíme na hrášek, pokapeme olejem a podáváme.