Zapečená svíčková v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 946 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1237 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 301.4 mg
 - Draslík 1007.8 mg
 - Vláknina 6920 mg
 - Vitamín A 6920 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmixujeme žampiony s pepřem a solí na hrubou pastu. Vložíme do rendlíku a za stálého míchání povaříme 10 minut, až se vypaří všechna tekutina. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Maso vcelku osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na rozpáleném olivovém oleji 1 minutu z každé strany. Necháme vychladnout a potřeme hořčicí.
 - 
                                3
Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a na ni rozložíme plátky šunky tak, aby se částečně překrývaly. Potřeme houbovou pastou a do středu položíme maso. Pomocí fólie maso zavineme do šunky, okraje zajistíme a dáme do lednice na 20 minut odležet.
 - 
                                4
Zatím rozválíme listové těsto a upravíme do obdélníku. Do středu položíme uleželé maso a zavineme do těsta. Okraje důkladně spojíme. Potřeme žloutkem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 10 minut. Vyjmeme, do těsta uděláme mělké zářezy a znovu potřeme žloutkem. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Vyndáme z trouby a ještě necháme 15 minut dojít.
 - 
                                5
Nakrájíme na silnější plátky a podáváme s vhodnou zeleninovou přílohou.