Zapékaný ananas se zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1114 kcal
 - Sacharidy 157 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 157 g
 - Cholesterol 115 mg
 - Draslík 1010.9 mg
 - Vláknina 20975 mg
 - Vitamín A 20975 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 114.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ananas omyjeme a okrájíme, rozporcujeme na čtvrtky. Vyřízneme z něho tvrdou vnitřní část. Na pánev dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Ke karamelu přidáme máslo a šťávu vymačkanou z pomerančů. Promícháme. Nakrájený ananas zalijeme vzniklou směsí. Rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj semínka a vložíme k zalitému ananasu, dál k němu přidáme ještě celou skořici a hvězdičku badyánu a povaříme. Pak si předehřejeme troubu na 180 °C. Ananas přendáme do zapékací mísy a 30 minut zapékáme. Pak vyjmeme ananas a koření, tedy badyán, skořici a vanilku. Do šťávy, která se nám vypekla, přidáme banán a v mixéru rozmixujeme. Upečený ananas položíme na talíř a zalijeme hotovou omáčkou. Přidáme porci vanilkové zmrzliny. Můžeme ještě nakonec ozdobit vyvařeným vanilkovým luskem.