Pizza s pečeným masem a tymiánem
Suroviny
- 14 g Droždí sušené
 - 200 g Mouka pšeničná - Semolina
 - 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Vepřové maso pečené
 - 6 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 20 g Cukr krupice
 - 5 g Fenykl obecný
 - 10 g Bazalka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 680 g Sýr Taleggio
 - 8 g Sůl mořská
 - 20 g Sůl mořská
 - 160 g Roketa
 - 650 ml Voda pitná
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 30 ml Olej olivový extra panenský
 - 30 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1748 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 220 mg
 - Vláknina 12000.2 mg
 - Vitamín A 12000.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
 - 
                                2
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
 - 
                                3
Pečené maso vidličkou trochu rozmělníme, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme drceným fenyklem a pokapeme olejem. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, rovnoměrně naneseme pečené maso, kousky sýru, lístky tymiánu, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, mletým pepřem a upečeme.
 - 
                                4
Pizzu nařežeme na trojúhelníky, upravíme na servírovací talíř, listy rokety trochu natrháme, pokapeme citronovou šťávou a pizzu ozdobíme.