Cizrnová polévka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1803 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 443.9 mg
 - Vláknina 19427 mg
 - Vitamín A 19427 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na kostičky, nasypeme do hrnce na rozehřátý olej, přisypeme posekaný rozmarýn a česnek, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a velmi zvolna smažíme asi 15 minut. Cizrnu scedíme, propláchneme vodou, přidáme k zelenině, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny.
 - 
                                2
Polovinu cizrny vyndáme, zbytek v hrnci rozmixujeme dohladka. Celou cizrnu přidáme do polévky, osolíme, opepříme, přisypeme do polévky drobné těstoviny a povaříme 5 minut. Odstavenou polévku posypeme posekanou bazalkou, zakapeme panenským olejem a podáváme.