Humrová polévka sicilská
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 80 g Mrkev kořen
 - 30 g Olej olivový
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 10 g Fenykl obecný
 - 20 g Bazalka
 - 10 g Chilli paprička
 - 80 g Mandle mleté
 - 850 g Passata (drcená rajčata)
 - 10 g Sůl mořská
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 1000 g Humr
 - 150 g Špagety
 - 350 ml Víno bílé
 - 900 ml Voda pitná
 - 1 ks Skořice celá
 - 6 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1163 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 158.3 mg
 - Draslík 724.5 mg
 - Vláknina 16542.7 mg
 - Vitamín A 16542.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Budeme potřebovat živého humra. Ostrý nůž zabodneme do korunky na hlavě, rozřízneme mezi oči, zakryjeme ubrouskem a dáme na půl hodiny do lednice. Odřízneme tělo od ocasu a odtrhneme klepeta. Rozlomíme tělo, vyndáme šedý žaludek, který vyhodíme, hlavu nakrájíme na menší kusy, z těla vybereme hnědé maso, nakrájíme, ocas a klepeta schováme na později.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme pokrájeného humra, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, chilli papričku, přidáme mletý fenykl a celou skořici. Velmi zvolna dusíme asi 15 minut. Zalijeme vínem, provaříme, přilijeme vodu, passatu, osolíme, opepříme, povaříme 20 minut a polévku přecedíme. Vyhodíme zbytky krunýře, ocas nakrájíme na menší kusy, z klepet vydlabeme maso, vše přidáme do polévky, přisypeme nalámané špagety, mleté mandle a dovaříme. Hotovou polévku posypeme posekanou bazalkou a zakápneme panenským olejem.