Těstoviny pici s rajčatovým ragú
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná - Semolina
 - 30 g Olej olivový
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 1200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 80 g Cibule červená
 - 4 g Rozmarýn čerstvý
 - 10 g Sůl mořská
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 1200 ml Voda pitná
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1907 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 94.5 mg
 - Draslík 1040.1 mg
 - Vláknina 15500.2 mg
 - Vitamín A 15500.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme hladkou semolinovou mouku, postupně přiléváme 200 ml vody a zapracováváme do mouky, až vznikne tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme v lednici chvíli uležet. Těsto vyválíme na dlouhý slabší váleček a nakrájíme na plátky, které znovu vyválíme na dlouhé nudle. Podélně do každé nudle vmáčkneme špejli a těsto kolem špejle obalíme. Ještě trochu vyválíme špejli s těstem, aby bylo těsto kolem špejle obaleno rovnoměrně. Špejli z těsta vytáhneme, čímž vzniknou silnější makarony - pici. Těstoviny necháme chvíli oschnout. Potom je vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce, osmahneme do zesklovatění, přidáme bobkový list, snítku rozmarýnu, hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme rajčata i s nálevem. Vaříme, až bude maso měkké a omáčka hustší. Vyndáme bobkový list, rozmarýn, přimícháme pici, prohřejeme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme panenský olej.
 - 
                                3
Těstoviny upravíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.