Chobotnice vařená vcelku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1356 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 1008.7 mg
 - Vláknina 2153.3 mg
 - Vitamín A 2153.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 40.5 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut.
 - 
                                2
Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Chobotnici nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s vlastní šťávou, solí a pepřem.