Salát ze sušených rajčat, kozího sýru a špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 19.8 mg
 - Draslík 342.1 mg
 - Vláknina 2029.7 mg
 - Vitamín A 2029.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát omyjeme studenou vodou, necháme okapat, natrhané listy rozložíme na servírovací talíře.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme, okapané nakrájíme na poloviny, osolíme je, pokapeme olejem a v žáruvzdorné míse je necháme v troubě vysušit. Potom je vyjmeme a dáme na listy špenátu na talířích.
 - 
                                3
Do zapékací mísy přilijeme citronovou šťávu a olej, vše rozšleháme a zálivkou pokapeme špenát s rajčaty. Nakonec salát posypeme jemně rozdrobeným sýrem a nasekanou mátou.