Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 617 mg
 - Vláknina 830.5 mg
 - Vitamín A 830.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme jablečnou šťávu, javorový sirup, olej, sójovou omáčku, skořici a oloupané stroužky česneku. Do marinády vložíme vepřová žebírka, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a stehna necháme v lednici marinovat 6 a více hodin.
 - 
                                2
Marinovaná žebírka dáme i se směsí do žáruvzdorné mísy nebo do pekáče a pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu, až jsou měkká, mají zlatohnědou barvu. Během pečení je občas polijeme šťávou.