Kuřecí stehna na ryzlinku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 582 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 359 mg
 - Draslík 1048.6 mg
 - Vláknina 2342 mg
 - Vitamín A 2342 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr opláchneme vodou a okapané jemné snítky nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme, zbavíme kůže a naporcujeme na menší části.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a usmažíme na něm dokřupava nakrájenou slaninu. Pak přidáme kolečka pórku a přibližně minutu je restujeme. Do hrnce přidáme maso a bobkový list, vše zalijeme vínem, opepříme, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni směs pod poklicí dusíme 30 až 40 minut. Během dušení ji občas promícháme, na konci dušení přimícháme smetanu a vše necháme ještě chvilku vařit bez poklice.
 - 
                                4
Kuřecí maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.