Domácí zmrzlina z granátových jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 10.3 mg
 - Vláknina 526.8 mg
 - Vitamín A 526.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z granátových jablek (ze šťavnatých semínek) a limetky vymačkáme šťávu a přes síto ji přecedíme do mísy. K šťávě přisypeme moučkový cukr a metlou nebo šlehačem šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom k směsi přilijeme smetanu a pokračujeme ve šlehání, až vznikne ne zcela tuhá růžová šlehačka.
 - 
                                2
Šlehačku přendáme do potravinářské dózy, kterou uzavřeme a dáme alespoň na dvě hodiny do mrazničky.