Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 97.6 mg
 - Vláknina 1506 mg
 - Vitamín A 1506 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit.
 - 
                                2
V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou.