Rychlá fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 943 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 884 mg
 - Vláknina 14814.8 mg
 - Vitamín A 14814.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sterilované fazole scedíme a propláchneme je v cedníku studenou vodou. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu vývar a přisypeme rajčata. Když začnou měknout, přidáme k nim fazole a těstoviny, vše uvaříme doměkka. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a hrnec odstavíme z ohně a necháme chvíli odležet. Těstoviny nasáknou chuť rajčat i fazolí a polévka je pak mnohem chutnější.