Pstruzi na víně s červeným pomerančem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 250 ml Víno bílé
 - 40 ml Vínovice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Pstruh
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Pomeranč červený
 - 0.5 ks Pomeranč červený
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 - 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1316 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 695 mg
 - Bílkoviny 108 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 344 mg
 - Draslík 2308.2 mg
 - Vláknina 7898.4 mg
 - Vitamín A 7898.4 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.4 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malý očištěný pórek s malou jarní cibulkou a stroužky česneku pokrájíme na kroužky. Omyjeme si 4 snítky petrželky (4 lžíce). Z toho si 2 snítky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
 - 
                                2
Očištěné a omyté pstruhy (přibližně po 400g) osušíme. Omytý a osušený červený pomeranč nakrájíme na plátky. Pstruhy ze všech stran osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem, do břišní dutiny každého pstruha vložíme po 2 plátcích pomeranče a malou snítku petrželky. Pak oba pstruhy obalíme v hladké mouce.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme na správnou teplotu máslo. Pstruhy osmažíme z každé strany dozlatova (přibližně je smažíme po 3-4 minutách z každé strany). Poté ryby podlijeme 125ml bílého vína a pomalu vaříme do doby, až se alkohol vypaří.
 - 
                                4
Pstruhy vyjmeme z pánve, odložíme je do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibulku s pórkem a česnekem. Zeleninu promícháme, krátce vše podusíme, ochutíme solí, pepřem, přilijeme vínovici a oflambujeme ji - opatrně alkohol zapálíme dlouhou sirkou. Jakmile alkohol vyhoří, zhasne, přilijeme dalších 125ml bílého vína, přidáme lžíci másla a krátce omáčku se zeleninou povaříme.
 - 
                                5
Pstruhy poklademe na talíře, posypeme je petrželkou, ozdobíme zbylými plátky pomeranče, ryby přelijeme omáčkou a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.