Jablka Valdostana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 159.2 mg
 - Draslík 308.7 mg
 - Vláknina 9275 mg
 - Vitamín A 9275 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky veky lehce potřeme máslem.
 - 
                                2
Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy.
 - 
                                3
V misce ušleháme metličkou celá vejce.
 - 
                                4
Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna.
 - 
                                5
Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                6
Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem.